VÆR AT VIDE

INFO TIL DIG FRA OS

TILMELDING & LOGIN

Tilmeld dig på www.ungvarde.dk – brug dit UNI-login eller opret dig som bruger på ungvarde.dk med dit mobilnummer og mailadresse. På den måde har du nu mulighed for at tjekke dine tilmeldinger på Ungdomsskolens hold, redigere dine personlige data eller betale for en betalingsaktivitet - og ikke mindst få info og meddelelser direkte fra os.

FORSIKRINGER

Orientering til forældre
 
Kommuner har ikke lovhjemmel til at købe ulykkesforsikring for børn i kommunens daginstitutioner, skoler, SFO o.lign.
 
Det betyder, at dit barn skal have sin egen ulykkesforsikring for at være dækket. Derfor er det en god idè at give dit barn en forsikring, der dækket hele døgnet – også i skole og institutioner.
Børneulykkesforsikringen er en heltidsulykkesforsikring. Den dækker dit barn under 18 år døgnet rundt.
 
En børneulykkesforsikring kan indeholde:
  • Tandskadedækning 
  • Behandlingsudgifter
  • Varigt mèn fra 5% eller 8%.
  • Dobbelterstatning ved mèn på over 30%
  • Farlig sport
 
OBS : Vær opmærksom på, at nogle forsikringsselskaber betragter sejlads, gocart-kørsel, klatring og rapelling som farlig sport ! 
Få yderligere oplysninger hos dit forsikringsselskab.
 
Institutionens ansvar
Såfremt en skade skyldes svigtende tilsyn af en ansat, kan kommunen gøres erstatningsansvarlig. Legeskader medfører ikke ansvarspligt for Varde kommune. Skader skyldes ofte legens kropskontakt, og her er det sjældent muligt at placere ansvaret for skaden. Men hvis legen bliver for voldsom, er det de ansattes pligt at gribe ind. Undlader de dette kan Varde kommune blive ansvarlige for skader på grund af manglende tilsyn.

FAQ: spørgsmål og svar

Her er en række svar på spørgsmål, vi ofte modtager i forbindelse med tilmelding til hold, information om enkelte hold og om UNG VARDE generelt.
 
  • Hvornår kan jeg se alle ungdomsskolens hold?

    Holdtilmeldingen for efteråret ca. 1. august.
 
  • Hvornår begynder holdene?

    Hvis der ikke står andet under holdet, begynder holdet i uge 43 og slutter til påske. På flere hold kan man dog godt tilmelde sig løbende.
 
  • Hvem kan gå i Ungdomsskolen, og hvor gammel skal man være?
    Du kan deltage i Ungdomsskolens fritidsundervisning fra du går i 7. klasse, og til du fylder 18. De fleste aktiviteter er gratis, og du må tage dine venner med – jo flere, jo sjovere! Er du i 7. klasse, kan du være med på vores endagsture og oplevelsesture, men ikke på studieture. Du kan tilmelde dig lige så mange hold og aktiviteter, du har lyst til – men meld dig kun til, hvis du vil deltage. Ellers spærrer du en plads for en anden.
 
  • Hvad koster det at gå i ungdomsskolen?
    Undervisningen er som udgangspunkt gratis. Dog skal du betale for at følge særlige hold som fx nogle actionhold, knallertundervisning, ture og rejser og hvis der er store materialeudgifter på det hold, du vælger. Du finder oplysninger om, hvad det koster i beskrivelsen af holdet i holdoversigten.
 
  • Nu har jeg tilmeldt mig - hvornår hører jeg noget fra jer?
    I starten af oktober får du et brev om, hvilke hold du er optaget på, samt information om tid og sted. Skulle der ikke være tilmeldinger nok til dit hold, får du også det at vide. Er du i tvivl, er du meget velkommen til at ringe til den afdeling i Ungdomsskolen, som udbyder det hold, du har tilmeldt dig. Du kan se alle telefon-numre under kontakt.
 
  • Hvilke hold kan jeg tilmelde mig - og må jeg gå på flere hold?
    Du kan sagtens tilmelde dig hold, der ikke ligger i dit lokalområde. Der er heller ingen begrænsninger på, hvor mange hold du kan vælge at gå til. Men det er vigtigt, at du har tid til det hele. Vi forventer, at du møder op - hver gang og til tiden.
 
  • Kan jeg tilmelde mig et hold, der er startet? 
    Ja, hvis holdet stadig er aktivt på vores hjemmeside, betyder det, at det stadig er muligt at tilmelde sig holdet. 
 
  • Det hold, jeg gerne vil gå på, er fyldt - kan jeg komme på venteliste?
    Vi opretter ventelister til de hold, der er fyldt op. Du er velkommen til at tilmelde dig ventelisten. 
 
  • Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan deltage?
    Hvis du bliver syg eller ikke kan deltage, skal du give besked direkte til din underviser. Det er vigtigt, så din plads kan gives videre til én på ventelisten. Tak fordi du melder afbud – det hjælper os alle.

 

  • Hvad hvis et hold ikke bliver til noget?
    Hvis der ikke er nok tilmeldinger til et hold, bliver det ikke oprettet. Du får selvfølgelig besked.

 

  • Hvordan får jeg svar på andre spørgsmål?
    Du er altid velkommen til at kontakte os.  

 

REGLER OM KLATRING

  • Uddannet instruktør skal have ansvaret for klatringen.
  • Klatringen skal gennemføres forsvarligt ved brug af udstyr, tovværk, seler, hjelme m.m., som er UIAA- eller CE- godkendt. Den ansvarlige instruktør har opsyn / ansvar for at det anvendte udstyraltid er i forsvarlig stand.
  • Eleven skal have tegnet en ulykkesforsikring – farlig sport.

REGLER OMKRING SEJLADS

Ungdomsskolens retningslinier for sejlads.
Elever, der deltager i sejlads i Ungdomsskolen er i skolens varetægt og omfattet af skolens tilsyn og har krav på sædvanlig elevsikkerhed. Ungdomsskolen har ansvaret for elevernes sikkerhed og sundhed ved sejlads og det kan ikke forudsættes, at eleverne på forhånd har særlige søsikkerhedsmæssige kompetencer.
 

  1. Ungdomsskolen lejer sig ind på en kutter i.f.m. lystfiskeri!

    a) Skolen skal sikre sig, at fartøjet er synet og godkendt til erhvervsmæssig sejlads med passagerer. Indhent dokumentation.
    b) Besætning på fartøjet besidder de fornødne kvalifikationer. Indhent dokumentation.

  2. Ungdomsskolen aftaler dykkerkursus med sportsdykkerklubben Nautilus!

    Turen er sammensat af to dele:
    1) I Varde modtager du ca. to timers teori, gennemgang af materiel, priser på udstyr og lidt historie. Undervisning i svømmehal afsluttende med flaskedykning.
    2) Sejlads foregår i Nautilus´s synede og godkendte fartøjer med besætning, der besidder de fornødne kvalifikationer. Stedet, hvor der sejles, afhænger af vejrforholdene.
    a. Ungdomsskolen skal sikre sig, at fartøjerne er synet og godkendt til sejlads med passagerer. Indhent dokumentation.
    b. Ungdomsskolen skal sikre sig, at besætningen på fartøjerne besidder de fornødne kvalifikationer. Indhent dokumentation.

  3. Ungdomsskolens kajak- og kanoture i Danmark og udlandet. 
    a. En kano må højst benyttes af to personer.(i særlige tilfælde kan læreren give tilladelse til 3 personer. Afhænger af bl.a. samlet vægt ). Kajak må højst benyttes af 1 person.
    b. Såvel elever som forældre (værge) gøres bekendt med såvel skolens retningsregler som det forhold, at det er eleven selv, som under sejladsen står for de sikkerhedsmæssige forhold, ligesom udøvelsen af godt sømandsskab påhviler eleven selv.
    c. Elevens deltagelse sker på frivillig basis
    d. Forældreaccept indhentes, hvis eleven er under 18 år.
    e. Eleven har en ulykkesforsikring f. Redningsvest og evt. våd- eller tørdragt er CE-mærkede. g. Fartøjet – hvis relevant – er CE –mærket eller typegodkendt.
    h. Eleven kan svømme mindst 200 meter.
    i. Eleven er kompetent til aktiviteten og har forud for kanosejlads modtaget grundig instruktion /undervisning, så vedkommende er i stand til at udvise godt sømandsskab. Undervisning i kanosejlads for nybegyndere, kan evt. tilrettelægges i svømmehal, såfremt instruktørerne finder det hensigtsmæssigt.
     
    Bemærk: Forud for enhver form for sejlads skal man være opmærksom på:
    a) At overholde bestemmelser og anbefalinger for årstiden. Vandet skal være min. 10 grader hvad angår sejlads i kajak. b) At sejladsen foregår i sikker nærhed af kysten. c) At oplysning om sejlads og antal af både og personer altid er meddelt personer i land.
    d) At fartøjet er udrustet med godkendte redningsmidler, at lærerne medbringer kommunikationsmuligheder til land (mobiltlf.) og – hvor relevant – brandslukningsudstyr.